Участие в Третия международен танцов фестивал в Чанаккале (Турция)

Участници във фестивала групова снимка

Танцовият ансамбъл “Аура” и школата за народни танци при читалище “Аура” взеха участие в III международен танцов фестивал в Чанаккале (Троя) Турция от 16 до 20 юли 2022 г.

Фестивалът се провежда в центъра на Чанаккале. Чанаккале, исторически и туристически град, се намира в област Мармара. Историята на Чанаккале започва с град Троя, където се провеждат Троянските войни, продължена с победа в Чанаккале.

Лого на фестивала

Чанаккале, със своето природна красота и историческо богатство, е един от несравнимите градове в света.

Много пъти разрушаван и възстановяван античен град Троя. Александрия Троада, най-големият античен град на Анадола, който е считан от император Константин за столица на своята империя; Асос, където Аристотел, един от най-видните философи в историята, е прекарал част от живота си; Аполон Сминтей Свети район; Парион, близо до Бига Кемер; Неандрея, където някога е бил храмът на Айолия; олтарът на Зевс, споменат от Омир в неговата световноизвестна Илиада; крепостите Бабакале, Чименлик и Килитбахър; на полуостров Галиполи се е водила една от най-кървавите битки на 20-ти век; историческият град Гелиболу; най-големият турски остров Гьокчеада; естествено красива Байрамик Аязма; и автентичната Бозджаада с кристалните си води.

Чанаккале - Троя е добавен към списъка на ЮНЕСКО за световно наследство през 1998 г.

В Международния танцов фестивал се включиха над 700 изпълнители от България, Румъния, Босна и Херцеговина, Индия, Румъния, Турция и Северна Македония.

Представяме на Вашето внимание снимки от участието на представители на Читалище Аура във фестивалната програма.

Държави - участници във Фестивала Чанаккале

Участие във фестивалната програма в Чанаккале
Участие във фестивалната програма в Чанаккале
Участие във фестивалната програма в Чанаккале
На фестивалната сцена в Чанаккале
Участие на Фолклорен ансамбъл “Аура” в Чанаккале
Участие на Фолклорен ансамбъл “Аура” в Чанаккале
Участие на Фолклорен ансамбъл “Аура” в Чанаккале
Участници във фестивала от Читалище Аура