Школи и състави

Според своите интереси можете да вземете участие в различни школи, състави и форми на художествена самодейност, предлагани от читалище «Аура».

Английска езикова школа

Езиковата школа при читалище «Аура» предлага три различни форми за езиково обучение по английски език на Вашите деца в зависимост от тяхната възраст и подготовка. Учебната година започна на 15 септември и завършва на 15-ти юни.

Курсове по английски език за ученици от 1 клас до 6 клас

Английски език за ученици, разпределени в курсове от I-во до VI-то ниво, в групи, съобразено със заетостта им в училище.

Английска забавачка

Занимания по английски език за деца от 3.5 до 5 години.

Предучилищна подготовка

Предучилищна група с изучаване на английски език и предучилищна подготовка за I-ви клас. За деца на 5 и 6 години.

Детска музикална школа

Детската музикална школа при читалище «Аура» предлага музикално обучение на вашите деца с изучаване на:

  • Пиано
  • Цигулка
  • Пеене
  • Солфеж
  • Елементарна теория на музиката

Часовете по пиано, цигулка и пеене са индивидуални и са съобразени и със заетостта на децата и учениците, като обучението включва и един път седмично часове по солфеж в група.

В школата работят висококвалифицирани преподаватели, което е определящо за постиженията на малките музиканти. Всяка година ученици от школата продължават обучението си в Национално Музикално Училище “Любомир Пипков”.

Школа по рисуване

Школата по рисуване приема деца и ученици от 4 до 12 годишна възраст. Заниманията се провеждат два пъти седмично вечер, в удобно за учениците време.

Записвания се извършват през цялата учебна година . Школата съдейства за откритие и изява на таланта на малките художници. Техни картини участват в много изложби през годината.

Танцова и балетна школа

Танцовата и балетна школа при читалище «АУРА» е с изучаване на класически балет, модерни и характерни танци за деца и ученици.

Школата приема деца и ученици от 4 до 12 годишна възраст. Децата са разделени в групи, съобразно възрастта и уменията на танцуващите.

Школата съдейства за развитие артистичността на малките танцьори. Тя участва в много концертни програми, фестивали и детски празници.

Детска школа по народни танци

В детската школа по народни танци се обучават деца от 7 до 15 годишна възраст. Те изучават български народни танци от различни фолклорни области на страната.

Школа по народни танци за възрастни

В школата по народни танци за възрастни участват любители на българския фолклор от всички възрасти. Тук млади и стари се запознават с народните танци от всички краища на страната. Репетициите се провеждат вечер, в удобно за работещите време.

Представителен фолклорен състав

Представителният фолклорен състав при читалище «Аура» е основан през далечната 1948 година и се ползва с известност и голям авторитет, не само в столицата и страната, но и в чужбина.

Той привлича все повече младежи, любители на българския танц. Има многобройни концертни изяви и участия във фестивали както в страната така и в чужбина.

Съставът е носител на многобройни наши и международни награди. Ръководител на състава е Петко Йошков.

Репетициите се провеждат в салона на читалището – вторник и четвъртък от 19.00 ч.

Школа по аеробика и каланетика

Заниманията се провеждат в два пъти седмично – вторник и четвъртък от 18.00 ч.

Тук верни на принципа “Здрави и красиви”, жените активно оползотворяват свободното си време за извайване на стройни фигури и здрави тела.